Hoşgeldiniz  

Ağız içi kanserine dikkat!

admin | 05 Nisan 2013 | Sağlık

Ağız içi kanserine dikkat!

Erseven, yaptığı yazılı açıklamada, dudakların (genellikle alt dudak) üstünde, ağız içinde gırtlak, bademcikler veya tükürük bezlerinin arkasında meydana gelen kanserin, günümüzde sık rastlanan bir hastalık türü olduğunu belirtti.

Sigara alışkanlığı, tütün çiğneme, alkol, kötü yapılmış diş dolguları ve protezlerin oluşturduğu kronik irritasyonların ağız içi kanserine yol açtığını kaydeden Prof.Dr. Erseven, ”40 yaş üzerindeki bireylerde risk başlıyor. Ağız içi kanserleri kadınlardan ziyade erkeklerde daha sık görülüyor” ifadelerini kullandı.

Ağız içi kanserlerinin vücudun diğer bölgelerindeki kanserlere göre daha seyrek olduğuna işaret eden Erseven, şu bilgileri verdi:

”Kişide kanser oluştuğu zaman ağız içinde yanma, bir süre sonra ağrı ve bir kitle oluşumu, renk değişikliği görülür. Bu kitleler genellikle karnabahara benzer ancak üzeri ülserleşen ve ağız içinde hareket etmeyen katı oluşumlar biçimindedir. Ağız kanserleri genellikle hızlı ilerler. Diş eti, ince yumuşak doku tabakasıdır ve altındaki çene kemiğine sıkıca yapışıktır. Kanser diş etinden başladığında hemen çene kemiğinin içine girer onları yıkıma uğratır ve geniş bir yıkım alanı oluşturur. Bunun dışında çene altı, boyundaki lenf düğümleri, oralardan da akciğer ve karaciğer gibi organlara giderek yeni odaklar (metastaz) meydana getirir. Kanserden kuşkulanılan vakalardan hemen parça alınmalı ve incelenmelidir.”

959 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.