Hoşgeldiniz  

Avcı’dan eylemciye öneriler!

admin | 07 Nisan 2013 | Türkiye

Avcı’dan eylemciye öneriler!

GAZETE HABERTÜRK

YÖK’ü protesto eden öğrencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilere Orson Welles’in “I know what it is to be young” şarkısını dinlemelerini ve Joseph Needham’ın ”Doğunun Bilgisi Batının Bilimi” kitabını okumalarını önerdi.

Ankara’da Genç-Der üyesi bir grup üniversite öğrencisi, Yükseköğretim Kurulu’nu (YÖK) protesto etmek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan Genç-Der temsilcisi, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Ayşen Kavas, Bakanlığın öğrenciler olmadan üniversitelere yönelik karar almaması gerektiğini savundu. YÖK’ün kapatılmasını isteyen Kavas, bunun nedenlerine ilişkin hazırladıkları dosyayı Bakan Avcı’ya sunmak istediklerini söyledi.

TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Talebi kabul eden Avcı, öğrencilerle bir saat görüştü. Öğrencileri dinleyen Avcı, 12 Eylül Anayasası ile kurulan YÖK’ün, bugünün koşullarına uygun olmadığını belirtti. Yapılacak düzenlemenin, her üniversitenin kendi gelişmişlik düzeyine uygun yönetmelikler çıkarmasına olanak vermesi gerektiğine işaret eden Avcı, bu olmadığı takdirde yapının çürümeye mahkûm olduğunu kaydetti. Bakan Avcı, gençlere, Orson Welles’in “I know what it is to be young (Genç olmanın ne demek olduğunu bilirim)” şarkısını dinlemelerini ve Joseph Needham’ın “Doğunun Bilgisi Batının Bilimi” adlı kitabını okumalarını tavsiye etti. Kavas, yaptığı açıklamada, Avcı’nın kendilerine “üniversitelerle ilgili karar alınırken öğrenci ve akademisyenlerin görüşlerini de alacaklarını” söylediğini ifade etti.

1057 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.