Hoşgeldiniz  

Bakan Şimşek’in İngilizcesi kursiyerleri terletti

admin | 28 Aralık 2014 | Türkiye

Bakan Şimşek’in İngilizcesi kursiyerleri terletti

Sorular karşısında sıkıntılı anlar yaşayan kursiyerler, “Sayın bakanım, İngilizce kursundayız ama kendimizi İngilizce ifade edemiyoruz” diyerek soruların bir kısmını cevapsız bıraktı.

Beraberinde Vali Azmi Çelik ve bazı il yöneticilerle birlikte Gençlik Merkezi’ndeki İşitme Engelli’lerin sertifika törenine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son iki yılda 300 engelliye işaret dili eğitiminin verildiğini söyledi.

İşitme engellileri çok sevdiğini belirten Bakan Şimşek, “Sizlerin hizmetkarıyız. 2015’in sağlık ve huzur dolu bir yıl olmasını diliyorum. Bölgemizde kalkınmanın, huzurun konuşulduğu bir yıl dilerken, çözüm sürecinin de başarıya ulaşacağına eminim. Herkesin bu sürece güç ve destek vermesini istiyorum” dedi.

BAKANIN İNGİLİZCE SORULARI YANITSIZ KALDI

İşitme Engelli 15 kursiyere Vali Azmi Çelik ile birlikte sertifika dağıtan Bakan Şimşek, daha sonra İngilizce kursuna katılan kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Peş peşe İngilizce olarak soru yönelttiği kursiyerlerden yanıt alamayan Bakan Şimşek’e bazı gençler, “Sayın bakanım, İngilizce kursundayız. Yeterli İngilizce bilmiyoruz. dedi.
Bakan Şimşek’in İngilizce sorusunu yanıtlayamayan kursiyer ve atama bekleyen öğretmen adaylarından Nazan Gazioğlu, “Sayın bakanım, İngilizcem iyi değil. Kendimi Türkçe ifade etmek Bakan Şimşek de, kursiyerlere sorduğu İngilizce sorulara yanıt alamayınca sohbetine Türkçe devam etti.

“YARIM MİLYON ÖĞRETMEN ATANDI”

Atama bekleyen öğretmen adaylarından Nazan Gazioğlu’nun, “Ne zaman öğretmen atamaları yapılacak? 23 bin sosyal bilgiler öğretmeni atama bekliyor. Bunun için sizden yardım bekliyoruz” sorusuna Bakan Şimşek, “Geçen yıl 50 bin öğretmen ataması yapıldı. Önümüzdeki Şubat’ta ayınd tekrar atamalar yapılacak. Sonraki dönemlerde de öğretmen atamaları gerçekleşecek. 2002 yılından beri 457 bin öğretmen ataması yapıldı. Bu az bir rakam değil. Yarım milyon öğretmen ataması yapıldı” diye yanıtladı.

3489 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.