Hoşgeldiniz  

Biraz da şans olmalı…

mutluaktas | 09 Aralık 2012 | Köşe Yazıları

Geçen hafta alınan Gençlerbirliği galibiyeti Trabzonspor’un toparlanmasına yardımcı olacaktı. Maçın başında tam da buna şahit olmuştuk. Özlenen Trabzonspor az da olsa kendini göstermeye başlamıştı. İlk yarıda toplam 3 topumuz direkten dönerken golün ayak seslerini duyar gibi olmuştuk. Ta ki maçın neredeyse her anında futbolun çirkin yüzünü sahaya yansıtmaya , iki takım arasındaki sıcak havayı dağıtmaya çalışan Salih sahneye çıkıp defansın da uyuduğu bir yan topta golü atana kadar. bu dakikadan itibaren ilk yarıda çok fazla şey değişmedi aslında. Trabzonspor yine rakibine baskı uyguluyor ve pozisyon buluyordu ancak bir türlü topu kaleden içeri sokmayı başaramıyordu.

İkinci yarıda takımımızın bu tempoda oynaması elbette beklenemezdi. Ancak takımın en kritik bölgesindeki oyuncular Adrian ve Alanzinho’nun biraz oyundan düşmeleri takımın rakip kaleye gitmesini zorlaştırdı. Bu duruma müdahale etmek gerekiyordu ki Şenol Hoca tam da bunu yaptı. Sahaya Emre ve Vittek’i sürdü. Zira bu hamle golün asistini zor da olsa getirdi ama dakika çoktan 80 olmuştu. Maçın geri kalanında ikinci golü bulamayan Trabzonspor bir puana razı olurken Kayserispor adına bu şartlarda alınan bir puan büyük bir başarıydı.

M açın genelinde hakem kararları beklendiği gibi yine Trabzonspor’un aleyhine idi. Golden önceki pozisyonda verilen faul ve ikinci yarıda Salih’in içinde olduğu bir pozisyonda net ofsaytı devam ettirmesi hakemin ve yardımcılarının niyetini ortaya koyuyordu. Öte yandan Salih Dursun’un futbol dışı faullerini yalnızca bir sarı kartla geçiştirmeleri de anlaşılır gibi değildi. Çünkü aynı adam hem Adrian’ı hem de Onur’u aynı maçta sakatlamak pahasına sert müdahalelerde bulunmuştu. Genç bir oyuncunun bu hareketlerini tolere etmek sanırım ona iyilik yapmak değildir. Ama onun da bunları yapmaması ve daha dikkatli olması gerekirdi.

Sözün sonunda söylenmesi gereken sanırım olmayınca olmuyor demek. Zira bu kadar pozisyonu bulmuşken golleri  bulamayıp berabere kalmanın başka bir izahı yok.

1180 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.