Hoşgeldiniz  

Dili sürekli büyüyor!

admin | 28 Mart 2013 | Sağlık

Dili sürekli büyüyor!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dili sürekli büyüyen 1,5 yaşındaki küçük kız tedavi için yardım bekliyor.
İlçenin Yeni Mahallesi’nde dili her geçen gün biraz daha büyüyen 1,5 yaşındaki Gülbahar Ataş, Türkiye’de ender görülen bir hastalıkla pençeleşiyor.

Dili ağzından taşarak 4-5 santim dışarıda kalan, nefes almakta ve yutkunmakta zorlanan Küçük Gülbahar’ın ailesi tedavi için yardım bekliyor.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle kızı Gülbahar’ın tedavi masraflarını karşılayamadığını belirten baba Ubeyt Ataş, 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla geçindiklerini belirterek, “Biz 12 nüfuslu bir aileyiz. 4 çocuğum evlendi. Şu an evde 8 kişiyiz. Gülbahar çocuklarımın en küçüğü. Doğarken dil büyüme hastalığıyla dünyaya geldi. Dili her geçen gün biraz daha büyüyor. Onu tedavi etmek için birkaç kez Ankara’ya götürdük ama tedavisi uzun süreli olduğu ve maddi sıkıntılar yaşadığımız için artık hastaneye götüremiyoruz. Ankara’daki doktorlar Türkiye’de ender görülen bir hastalık olduğunu ve Gülbahar’ı ayda bir tedaviye getirmemizi söylediler. Engelli maaşı dışında bir gelirimiz yok, o yüzden tedaviye götüremiyoruz. Bunun için yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Anne Zübeyda Ataş ise, kızının doğuştan dil büyüme sorununun olduğunu dile getirerek, “3 defa Ankara’ya götürdük. Maddi durumumuz kötü olduğu için geliş gidişlerde sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerin bize bir yardımda bulunmalarını istiyoruz. Doktorlar bu hastalığın nadir olarak görüldüğünü söyledi. 1 yıl boyunca tedavi görmesi gerekiyor. Yemek yiyemiyor. Sadece mamayla besleyebiliyoruz, o da zor oluyor. O yüzden gelişemiyor. Kızımızı tedavi etmek için yardım eli bekliyoruz” diye konuştu.

İHA

894 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.