Hoşgeldiniz  

Kızılay’dan Iraklı Hristiyanlara yardım

admin | 28 Aralık 2014 | Dünya

Kızılay’dan Iraklı Hristiyanlara yardım

Kızılay ekibi, Erbil’in Ankawa semtinde evlerde ve çadırlarda kalan Hristiyan ailelere dağıtılmak üzere gıda kolilerini Saint Joseph Kilisesi yetkililerine teslim etti.

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, yardımların teslimi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak’ta çatışmaların başladığı haziran ayından beri sığınmacı durumuna düşenlere “ayrım yapmadan” destek olduklarını söyledi.

Hristiyan sığınmacılara dördüncü kez yardım ettiklerin ifade eden Şimşek, “Ümidimiz burada hiç kimse yardıma muhtaç olmasın. Türk milletinin merhamet ve şefkat eli olarak Irak’a defalarca insani yardım getirdik. Bu yardımları, Diyala’dan Zaho’ya kadar hiçbir ayrım gözetmeden dağıtıyoruz. İnşallah en kısa sürede buradaki karışıklıklar sona erer ve insanlar normal hayatlarına döner” dedi.

Gıda paketlerini Kızılay’dan teslim alan Saint Joseph Kilisesi Sorumlusu Salim Saka da yardımlardan dolayı Türk Kızılayı’na teşekkür etti. Saka, desteğin devam etmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Bölgede barış ve huzurun sağlanmasında Türkiye’nin katkı sağlamasını beklediklerini belirten Saka, “Türkiye’nin, Irak’ta siyasi bir ağırlığı var. Bu siyasi ağırlığı, barış ve istikrarın sağlanması için kullanmasını ümit ediyoruz. Ayrıca ayrım yapılmadan bize biz kez daha yardım edildiği için Türkiye halkına ve hükümetine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Saka, Kızılay’dan aldıkları gıda kolilerinin dağıtımına hemen başlayacaklarını bildirdi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Aydın Maruf ise Türkiye’nin toplamda bölgeye 600’ü aşkın tırla insani yardım malzemesi gönderdiğine dikkati çekerek, “Türkiye, savaşın başından beri savaş mağduru ailelerin yaralarını sarıyor. Yapılan insani yardımlar ve Duhok’taki iki çadır kamp her türlü takdiri hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kızılay ekibi, Erbil’de evlerde ve barakalarda kalan arasında Türkmen ve Yezidilerin de olduğu 100 aileye daha gıda yardımı yaptı.

2847 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.