Hoşgeldiniz  

Mavi Marmara hakiminden iddianame çıkışı

admin | 21 Şubat 2013 | Türkiye

Mavi Marmara hakiminden iddianame çıkışı

Özden ATİK / AHT

Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi’ne İsrail devleti tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin görülen Mavi Marmara Davası’nın 4’üncü duruşmasında Mahkeme Başkanı Ümit Kaptan, bir mağdurun saldırı dışındaki ayrıntılarla ilgili de konuşması üzerine sadece saldırıya ilişkin bilgi vermesi konusunda uyarıda bulundu. Mağdur Ayhan Altıntaş’ın “İsrail Devleti önlem olsun diye yüz hakim ve yüz avukattan oluşan bir heyet oluşturdu. Bizim olayın mağdurları olarak hakkımızı arayabileceğimiz tek yer burası” sözleri üzerine de Başkan Kaptan, “Ben devlet yargılamıyorum. Ben sadece iddianameye bağlıyım” dedi.

MAVİ MARMARA SALDIRISINDAN ÇOK ÖZEL KARELER İÇİN TIKLAYINIZ!

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada mağdur Uğur Akan, İsrail’den 90 mil açıkta olmalarına rağmen 100 mil dışına çıkmaları yönünde bir uyarı yapıldığını, hücumbotların yanlarından geçmesi nedeniyle kendilerine saldırı olacağını düşündüklerini ama saldırının öncelikle Mavi Marmara gemisine yapıldığını belirtti. Mavi Marmara gemisi çalışanlarından Fazlı Kurt ise “Hızımızı düşürdük ve ağır seyirde ilerliyorduk. Denizden ve havadan eş zamanlı olarak yanaşıp gerçek mermilerle atış açtılar. Helikopterlerin sesi hala kulaklarımda. Bazen duyamıyorum. Bizim hiçbir müdahalemiz olmadı ama onlar sürekli ateş ediyorlardı” dedi.

MAHKEME BAŞKANI UYARDI
Saldırı sırasında Mavi Marmara gemisinde bulunan ve geminin organizasyon işlerini sağlayan Ayhan Altıntaş ifadesini uzatınca Mahkeme Başkanı Ümit Kaptan, saldırıya ilişkin detay vermesi konusunda uyarıda bulundu. Bunun üzerine Altıntaş “İsrail Devleti önlem olsun diye yüz hakim ve yüz avukattan oluşan bir heyet oluşturdu. Bizim olayın mağdurları olarak hakkımızı arayabileceğimiz tek yer burası. Bırakın burada herşeyi anlatalım “dedi. Mahkeme Başkanı Kaptan da “Ben devlet yargılamıyorum. Ben sadece iddianameye bağlıyım” dedi. Altıntaş buna rağmen detay vermeyi sürdürünce Başkan Kaptan, ifadesini kısa tutması konusunda yeniden uyarıda bulundu. Altıntaş’ın “Bütün dünya bu olayda 9 şehit olduğunu biliyor burada önemli olan ayrıntılar” demesi üzerine de Başkan Kaptan, “Ben burada dünyaya yayın yapmıyorum. Ben size yaptıklarını soruyorum” diye cevap verdi.

“ÖNCE YAPAY MERMİYLE SALDIRDILAR”
Geminin güverte reisi olarak çalışan Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi 60 yaşındaki Hüseyin Çelebi, saldırının saat 04.00 civarlarında başladığını belirterek “Gemiye yanaşırlarken İngilizce ya da Türkçe herhangi bir uyarıda bulunmadılar. Gerçek mermiyle direk hedef gözeterek ateş ediyorlardı” dedi. Saldırıdan sonra üzerlerinin arandığını belirten Çelebi, özel eşyalarının bir çöp yığını gibi tepe şeklinde bir yerde toplandığını söyledi. Ellerinin arkalarından bağlandığını ve yaklaşık 16 saat kadar bekletildiklerini anlatan Çelebi “Önce gemide bekletildi. Ardından da araçlara aldılar. Araçların içi o kadar soğuktu ki bir gömleğe 3 kişi sarılarak kendimizi korumaya çalıştık.” dedi. Üzerlerine ateş açan askerlerin maske taktıklarını söyleyen Çelebi, bu nedenle askerlerin yüzlerini de göremediklerini söyledi. Olaydan zarar görüp görmediği ve şikayetçi olup olmadığı sorulan Çelebi, “Hem de nasıl!” cevabını verdi. Gemiye önce sis bombası atıldığını belirten Hüseyin Tamgüney, “Daha sonra da kulakları sağır edecek derecede ses çıkaran bir ses bombası atıldı. Ardından da nefesleri kesecek kadar kuvvetli gaz bombası attılar” şeklinde konuştu. İsrail askerlerinin önce kısa süre yapay mermilerle ateş ettiklerini belirten Tamgüney, hemen ardından da gerçek mermilerle ateş ettiklerini söyledi.

İSRAİLLİLER ÜZERİNE İŞENMİŞ TİŞÖRTÜMÜ GÖNDERDİ
İfade veren mağdurlardan olay anında Defne gemisinde bulunan kameraman Abdullah Camioğlu İsrailli askerlerin kendisini cezaevine götürdüklerinde kendisine “Madem Gazzelileri bu kadar çok seviyorsunuz o zaman onları ülkenize alın. Biz dost olabiliriz. Gazzelileri araya sokup bizi düşman yapmayın. Türkiye’ye selam söyleyin ” dediklerini belirtti. Camioğlu tüm elektronik cihazlarının gemide olduğunu ancak İsraillililer’in kendisine sadece üzerine işenmiş iki tişörtünü geri gönderdiğini de ifadesine ekledi.

1298 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.