Hoşgeldiniz  

Su faturalarında ‘kanser’ uyarısı!

admin | 08 Mart 2013 | Sağlık

Su faturalarında ‘kanser’ uyarısı!

Konya Halk sağlığı Müdürlüğü’nün, Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında, su faturalarında kanser hastalığı ile ilgili vatandaşlara uyarı mesajları veriliyor.

Konya Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Saltuk Demir, yaptığı açıklamada, son yıllarda hızla artış gösteren kanser hastalığına karşı vatandaşların bilinçlenmesini sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla KOSKİ ile birlikte proje hazırladıklarını söyledi.

Şubat ayında başlattıkları proje kapsamında, su faturalarına yazılan; ”Kanserde erken teşhis hayat kurtarır” mesajlarıyla vatandaşları kansere karşı bilinçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Demir, projenin uygulanmaya başladığı günden bu yana Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) yapılan başvurularda ciddi artış olduğunu dile getirdi.

Demir, kanserin erken tanısı olan bir hastalık olduğunu vurgulayarak, ”Bu nedenle vatandaşların belirli periyotlarla kanser taraması yaptırmaları ve kanser konusunda eğitim almaları önem arz etmektedir. Su faturasının altında yer alan uyarı mesajını okuyup da bize ulaşanlara ücretsiz taramalar yapıyoruz. Erken teşhis yapıldığında, hastaların yaşam sürelerinin çok uzun olacağı bilinmeli” diye konuştu.

AA

820 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.