Hoşgeldiniz  

TFF’den Süper Lig’de devrim gibi karar!

admin | 28 Aralık 2014 | Spor

TFF’den Süper Lig’de devrim gibi karar!

Uzun yıllardır gündemde olan ”Neden Avrupa liglerinde olduğu gibi Türkiye’de de derbiler gündüz oynanmıyor” sorusu ortadan kalkacak. Türkiye’de bu sezon, uzun yıllar sonra ilk kez bir derbi karşılaşması gündüz oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, bu konudaki çalışmalarında son aşamaya gelirken, yayıncı kuruluşun karşı çıkmasına rağmen bu uygulama, en azından deneme amaçlı olarak bu yıl hayata geçirilecek.

AVRUPA’DA ÖRNEKLERi ÇOK
Yayıncı kuruluşun özellikle büyük takımların maçlarının gündüz oynanmasına karşı çıkmasına karşın TFF ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu sezon gündüz maçı uygulamasını gündeme aldı ve denemelerini yapmaya karar verdi.

TFF, bu sezon 4 büyüklerin birer derbisini gündüz oynatma kararı alsa da henüz hangi derbilerin bu kapsamda alınacağı belli değil. Avrupa’nın iki önemli ligi, lig maçlarını genelde gündüz oynatıyor. İngiltere Premier Ligi’nde polis taraftarların güvenliği için maçların gece oynanmasına karşı çıkıyor.

Ayrıca Bundesliga’da da maçlar gündüz oynanıyor. Haftada sadece 2 maç gece oynanıyor.

KULÜPLERiN ONAYINA DA SUNULACAK

TFF’nin bu yeni uygulaması ile ligin ikinci devresinde Kadıköy’de oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşması gündüz oynanabilir. Ayrıca Kadıköy’de oynanacak olan Fenerbahçe-Beşiktaş ve Türk Telekom Arena’da oynanacak olan G.Saray-Beşiktaş maçı da gündüz başlayabilir.

TFF bu maçlardan bir tanesini seçecek ve kulüplerin de onayıyla bu karşılaşmaları gündüz oynatacak. Bu uygulama gelecek sezondan itibaren genişletilerek devam ettirilecek.

2960 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.