Hoşgeldiniz  

VİSERALİG BAŞLIYOR…

mutluaktas | 09 Mayıs 2013 | Derneğimizden Haberler, Genel

Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Halı saha turnuvamız yeniden başlıyor. Katılmak için acele edin…
hsaha
TURNUVA KURALLARI

TURNUVA KURALLARI:
1. Futbol turnuvasını düzenlemesindeki temel amaç; birlik-beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularının geliştirilmesidir.
2. Turnuvaya Işıklarlı olan, 15 yaşından büyük oyunculardan oluşan takımlar katılabilir.
3. Turnuva grup maçları tek devreli lig usulüne göre oynanacaktır. Grupta ilk dört sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacaklardır. Takım sayısı 10’un üzerinde olursa iki grup oluşturulacak, ve grup maçları sonunda her iki grupta ilk iki sırayı alan takım yarı final ve final oynamaya hak kazanacaktır.
4. Grup maçlarından sonra önceden belirlenmiş fikstüre göre tek maç üzerinden eleme maçları oynanacaktır. Eleme maçlarında galip takımlar bir üst tura yükselecektir.
5. Gruplarda puan eşitliği halinde öncelikle takımların birbirleriyle yaptıkları maç dikkate alınacaktır. Eşitlik olması durumunda sırasıyla genel averaja, toplam gol sayısına, kırmızı kart sayısına, sarı kart sayısına bakılacaktır eşitlik bozulmamışsa kura çekilecektir.
6. Grup maçlarında galibiyete 3 puan, beraberliğe 1’er puan verilecektir.
7. Eleme turlarında beraberlik halinde maçın galibi 5’er penaltı atışı sonucunda belirlenecektir. Beraberliğin bozulmaması halinde seri penaltı atışlarına geçilecek ve ilk avantajı sağlayan takım maçın galibi sayılacaktır. Penaltı atışlarını sahada yer alan oyuncular yapabileceklerdir. Sahadaki oyuncuların tamamı atış kullanmadan, bir oyuncu ikinci kez atış yapamayacaktır.
8. Maçlar önceden belirlenen saatlerde Tertip Komitesi Tarafından belirlenen halı sahalarında belirlenen fikstüre göre oynanacaktır.
9. Maç saatinden 5 dakika önce oyun kurallarında belirtilen şekilde sahada hazır bulunmayan takım 3‐0 hükmen yenik sayılacaktır.
10. Her takım en az bir kaptan bildirmek zorundadır. Kaptanlar maçlarda bulunmak zorundadır.
11. Turnuvaya katılacak takımlardan Işıklar Kasabası Sosyal Faaliyetleri Yaptırma ve Kalkındırma Derneği’ne 100 tl makbuz karşılığında olmak üzere bağış alınacaktır. Takım kaptanları maç ücretlerini maçlardan 10 dakika önce tertip komitesine toplu olarak teslim edeceklerdir.
12.Takımlar birbirlerinden oyuncu alamazlar, her oyuncu yalnız bir takımda oynayabilir.

OYUN KURALLARI
1. Takım kaptanı takımının maç içi ve maç dışı her türlü organizasyonundan sorumlu olacaktır. Maçlarda mutlaka takım kaptanı takımın başında bulunacak, bulunmaması durumunda yerine kaptan belirlenecektir.
2. Takımlar müsabakaya tek tip forma ile çıkacaktır. İsteyen takım kendisine renklerini önceden bildirmek kaydıyla forma hazırlatabilir. Altı çivili, dişli, karşılaşma hakeminin onaylamadığı krampon/ayakkabı giyilmesi yasaktır. Kurallara uymayan oyuncular oyun alanına alınmayacaktır.
3. Takım listeleri en az 7, en çok 9 sporcudan oluşacaktır,
4. Takımların tüm oyuncuları önceden verilen takım listelerine uygun olacaktır.
5. Takımların oyuncu sayısı sakatlık halinde ( doktoru onaylı) 7’nin altına düşerse diğer takımlarda turnuva boyunca oynamamış başka oyuncular takıma dahil edilebilecektir. Grup maçları sonrasında takımlar isterlerse kadrolarındaki bir oyuncuyu (turnuvada oynamamış) değiştirilebileceklerdir.
6. Maçlar 30’ar dakikalık 2 devreden oynanacaktır. İki devre arasında 5 dakika dinlenme molası uygulanacaktır. Maçların süreleri kesindir ve ek süre uygulanmayacaktır.
7. Maç içerisinde zorunlu haller dışında kaleci değişikliği yapılmayacaktır.
8. Takımlar maç boyunca 2 oyuncu değişikliği yapabileceklerdir. Oyuncu değişikliği yapılmadan önce hakem, takım kaptanı tarafından bilgilendirilecek, hakemin izni olmadan oyuncu değiştirilmeyecektir. İzin almadan oyuncu değişikliği yapıldığı takdirde oyuna giren oyuncu sarı kart ile cezalandırılacaktır. Oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna giremeyecektir.
9. Sarı ve kırmızı kart uygulaması yapılacak, kırmızı karttan atılan oyuncu müsabaka boyunca oyuna giremeyecek, yerine oyuncu alınamayacaktır.
10. Takımlar sahaya 7 oyuncu ile çıkacaklardır.
11. Müsabakaya en az 7 oyuncu çıkaramayan ya da müsabaka boyunca toplam 3 oyuncusu kırmızı kartla cezalandırılan takım hükmen mağlup (3‐0) sayılacaktır, maç karşılaşma hakemi tarafından tatil edilecektir.
12. Turnuva eleme turları boyunca toplam 3 kırmızı kart gören takım turnuvadan diskalifiye edilecektir.
13. Serbest atışlarda baraj mesafeleri ceza sahası dışında her alanda 2 metre olarak uygulanacaktır.
14. Geri pas kuralı uygulanacak, kaleciye geri pas verilmeyecektir. Ayrıca kaleci ceza sahası içerisinde topu elle 6 saniyeden fazla tutamayacaktır.
15. Ofsayt kuralı uygulanmayacaktır.
16. Taç kuralı uygulanmayacaktır. Topun hala saha dışına çıkması durumunda oyun hakem atışı ile başlayacaktır.
17. Maç başlangıç ve devre arasında, her golden sonra orta yuvarlaktan başlama vuruşu yapılacaktır, başlama vuruşu yapan oyuncu top başka oyuncuya çarpana kadar topa dokunamayacaktır. Başlama vuruşu sırasında takımlar kendi yarı sahalarında olacaklardır ve toptan en az 3 m uzaklaşacaklardır. Başlama vuruşundan atılan direkt gol sayılmayacaktır.
18. Topun auta çıkması durumunda oyuna kaleci tarafından ceza sahası içinde başlanacaktır. Kuralın uygulanmaması durumunda kural ihlali yapan oyuncu sarı kart ile cezalandırılacaktır.
19. Oyun içerisindeki kuralları uygulamada tüm yetki hakeme aittir.
20. Bir oyuncu sadece bir takımda oynayabilir, başka takımda oynayamaz
21. Takımlar listelerinde bulunan tüm oyuncuları müsabakalarda oynatabilirler. Takım listesinde ismi olmayan oyuncu müsabakalara katılamaz.
22. Ardı arda iki maça çıkmayan takım turnuvadan ihraç edilecek ve tüm maçlarının sonuçları hükmen 3-0 yenik sayılacaktır.
23. Bir orta hakemin yönetiminde maç oynanır
24. Müsabakalar sırasında çıkan her türlü anlaşmazlıkta Komite tek yetkilidir
25. Müsabaka görevlisi veya komite görevlisi/hakem gerekli gördüğünde maçlardan 15 dakika önce, maçta oynayacak oyuncuların nüfus cüzdanı kontrolünü yapacaktır.
26. Tertip komitesine verilen takım listesi dışında oyuncu oynattığı tespit edilen takımlar, turnuvadan ihraç edilecektir.
27. “Centilmenlik temel amacımızdır, taviz verilemez.” anlayışı içerisinde, centilmenliğe aykırı davranışta bulunan takımların takım kaptanları( takım kaptanı belirtilen fiili işlemese de ) ile belirtilen fiili işleyen oyuncuların tamamı, tertip komitesi tarafından turnuvadan ihraç edilecektir (tertip komitesine, hakeme ve rakip oyuncuya yapılan sözlü veya fiili saldırı, turnuvadan ihraç sebebidir).
28. Anlaşmalı maç oynandığı kanaatine varılan takımlar turnuvadan ihraç edilecektir..
29. Turnuva sonunda ilk üç dereceye giren takımlar ödüllendirilecektir.
30. Turnuva ile ilgili her türlü bilgi, duyuru ve yazışmalar, derneğimiz web sitesinden (www.visera.net veya https://www.facebook.com/pages/Viseranet/123378194367181?ref=hl) yayınlanacak ve takımlara tebliğ edilmiş sayılacaktır.
31. Bilgi görüş ve öneriler yazılı olarak verilebileceği gibi mutluaktas61@yahoo.com e-posta adresine iletilebilir.
32. Tertip komitesinin muhatabı takım sorumlularıdır ve turnuva ile ilgili tüm müracaatlar tertip komitesine yapılacaktır.
33. Maçlar, en az 3 oyuncunun geçerli ve belgeli mazeretleri olmadığı sürece ertelenmez ve maç saatleri değiştirilemez.
34. Turnuvaya müracaat edenler yukarıdaki kuralları kabullenmiş sayılırlar.
35. Yukarıda belirtilmemiş olan kurallarda genel oyun kuralları geçerlidir.

1562 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.