Hoşgeldiniz  

Google’da en çok ne arandı

admin | 28 Aralık 2014 | Teknoloji

Google’da en çok ne arandı

Google verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde 2014’te Google’da yapılan aramalarda, en büyük yükseliş gösteren kelimeler, “Kiraz Mevsimi”, “Medcezir”, “İnstagram”, “İzlesene”, “outlook”, “sözcü”, “çeviri”, “Yandex” oldu.

Ülke genelinde “sağlık” kategorisinde “Bursa” ilk sırayı alırken, bunu “SGK” ve “randevu” kelimeleri takip etti. Aynı kategoride en büyük çıkışı “als hastalığı”, “İbrahim Saraçoğlu”, “şeker” kelimeleri gösterdi.

“Seyahat” kategorisindeki aramalar incelendiğinde, “THY” ilk sırada bulunurken, bunu “İstanbul”, “uçak”, “uçak bileti”, “Pegasus”, “bebek” izledi. Söz konusu dönemde bu kategoride en büyük çıkışı gösteren aramalar ise “2014 kurban bayramı”, “kamilkoç”, “Atlasjet” ile “otobüs bileti” oldu.

Aynı dönemde dünya genelinde en çok “Facebook”, “Youtube”, “Google”, “Hotmail”, “film”, “video” kelimeleri aranırken, Google’da dünyada en çok yükselen aramalar “Facebook”, “Youtube”, “Google”, “download”, “you”, “Hotmail” şeklinde gerçekleşti.

En çok “Galatasaray” arandı

“Spor” kategorisi incelendiğinde, bu dönemde en çok aranan kelimeler sırasıyla “lig”, “Galatasaray” ve “ligtv” olurken, bu alanda en çok çıkış gösteren aramalar “Chelsea-Galatasaray maçı”, “Chelsea Galatasaray”, “osm”, “Dünya Kupası 2014” oldu. Söz konusu kategoride “Fenerbahçe” 5. sırada yer alırken, “Beşiktaş” ise 8. sırada kendine yer buldu.

“İnternet” kategorisinde “Google”, “Twitter”, “Hotmail”, “Vodefone” ve “Turkcell” aramalarda ilk sırada yer alırken, “Türksat 4a”, “Iphone6”, “Turksat” yükseliş gösteren aramalar oldu.

“Gayrimenkul” alanında ise “Sahibinden”, “Milliyet” ve “emlak” sıralaması oluştu.

Büyükşehirler ne aradı?

İstanbul’daki internet kullanıcıları en çok “Facebook”, “Youtube”, “Google”ı ararken, “Kiraz Mevsimi”, “Medcezir” ve İzlesene” kelimeleri en çok çıkış gösteren aramalarda ilk sıralara yerleşti. İzmirli internet kullanıcılarının aramalarında “Facebook”, “Youtube”, “Google” sıralaması gerçekleşirken, Ankaralı internet kullancıları “Facebook”, “Youtube”, “Ankara” kelimelerini aradı.

Hangi ay ne arandı, en çok çıkışı ne yaptı?

Son dönemde Google’daki aramalar aylık periyotlar halinde ise şu şekilde gerçekleşti:

– 1 Ocak-1 Şubat: “Facebook”, “Youtube”, “Google” en çok aranan kelimeler, “Arkadaşım Hoşgeldin”, “Recep İvedik 4”, “takdir teşekkür hesaplama” en çok çıkış yapanlar.

– 1 Şubat-1 Mart: “Facebook”, “Youtube”, “Google” en çok arananlar, “seçim sonuçları”, “Survivor”, “Recep İvedik 4” en çok çıkış yapanlar.

– 1 Mart-1 Nisan: “Facebook”, “Youtube”, “Face” en çok arananlar, “seçim sonuçları”, “Dailymotion”, “İzlesene”, en çok çıkış yapanlar.

– 1 Nisan-1 Mayıs: “Facebook”, “Youtube”, “e-okul” en çok arananlar, “Soma”, “izlesene com”, “Dailymotion” en çok çıkış yapanlar.

– 1 Mayıs-1 Haziran: “Facebook”, “Youtube”, “e-okul” en çok arananlar, “Soma”, “takdir teşekkür hesaplama”, “anneler günü” en çok çıkış yapanlar.

– 1 Haziran-1 Temmuz: “Facebook”, “Youtube”, “Google” en çok arananlar, “Dünya Kupası”, “ÖSYM”, “osym” en çok çıkış yapanlar.

– 1 Temmuz-1 Ağustos: “Facebook”, “Youtube”, “Google” en çok arananlar, “Kiraz Mevsimi”, “Kaçak Gelinler”, “Ulan İstanbul” en çok çıkış yapanlar.

– 1 Ağustos-1Eylül: “Facebook”, “Youtube”, “Google” en çok arananlar, “Türksat”, “Kiraz Mevsimi” ve “kyk” en çok çıkış yapanlar.

– 1 Eylül-1Ekim: “Facebook”, “Youtube”, “Google” en çok arananlar, “Medcezir”, “Kurtlar Vadisi”, “aöf” en çok çıkış yapanlar.

– 1 Ekim-1 Kasım: “Facebook”, “Youtube”, “Google” en çok arananlar, “Bu Tarz Benim”, “e okul”, “Medcezir” en çok çıkış yapanlar.

– 1 Kasım- 25 Aralık: “Facebook”, “Youtube”, “Ankara” en çok arananlar, “e okul veli”, “kpss tercih”, eokul” en çok çıkış yapanlar.

Haber, görseller ve YouTube’da neler aradık?

Google’ın istatistiklerinde “haber” kategorisinde “Facebook”, “Youtube”, “Galatasaray” en çok aranan kelimeler olurken, bu alanda “Kiraz Mevsimi”, “seçim sonuçları ve “Soma” en büyük çıkışı gerçekleştiren kelimeler oldu.

“Görseller”de “Facebook”, “tumblr” ve “bebek” aramalarda ilk sırayı alırken, en çok çıkış gösteren aramalar; “Kiraz Mevsimi”, “Soma” ve “Medcezir”…

Türkiye’de bu dönemde “YouTube”da “2014”, “Ahmet Kaya”, “Medcezir” ve “Sıla” en çok aranan kelimeler sıralamasını oluştururken, “Kardeş Payı”, “Kiraz Mevsimi” ve “tabi tabi” en çok çıkış gösterenler olarak yerini aldı.

1534 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.