Hoşgeldiniz  

Tüm şehir minik Şükriye için seferber oldu

admin | 28 Aralık 2014 | Sağlık

Tüm şehir minik Şükriye için seferber oldu

Rize’nin Fındıklı İlçesi Çalayan Köyü’nde yaşayan ve dünyada ender görülen, ‘Langerhans hücreli histiositoz’ kanseri nedeniyle tedavi gören 3.5 yaşındaki Şükriye Dilay Çep için Rize Valiliği öncülüğünde yardım seferberliği başlatıldı.

4 kız çocukları olan Hatay ve Gülseren Çep çiftinin kötü günleri, küçük kızları Şükriye Dilay 1 yaşına geldiğinde kulak ağrısı şikayeti ile başladı. Rize, Trabzon ve Ankara’daki çeşitli hastanelerde yapılan tetkikler sonucu minik kıza, dünyada 1.5 milyonda bir görülen ‘Langerhans hücreli histiositoz’ kanseri teşhisi konuldu.

Tıpta, cilt, kemik ve organ tutulumu yaşaması olarak adlandırılan hastalığının ikinci evresinde olan Şükriye için 21 günde bir kemoretapi ile düzenli ilaç tedavisine başlandı. Bu arada sürekli olarak su içmek isteyen Şükriye’de bir de, ‘Yalancı diyabet’ adı verilen bir başka hastalık daha belirlendi.

BAKANLIK YARDIMA KOŞTU AMA

Hastalığın ortaya çıkmasından sonra kızlarının sağlığına kavuşması için çaba harcayan Çep ailesi, tüm mal varlıklarını, arsa ve arabasını sattı, ardından da bankalardan kredi çekerek borçlandı. Hatay Çep’in aldığı 1100 lira emekli aylığı, neredeyse eline hiç geçmeden banka borçlarına gitmeye başladı.

Maddi imkansızlık yaşayan aile gelen yardımlarla yaşamaya çalışırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi ve zor durumdaki aileye yardım eli uzattı. Bakanlık, tedavi masraflarına yardımcı olunması amacıyla Şükriye Dilay adına banka şubesinde açılan hesaba her ay 538 lira yatırmaya başladı.

Aile, Bakanlıktan gelen yardım sevincini ancak 4 ay yaşayabildi. Pazar Adliyesi İcra Müdürlüğü, ailenin banka borçları yüzünden haciz kararı alarak küçük kızın hesabına bloke koydu. Çep ailesi, kızlarının hesabına yatan parayı iki ay çekemedi. Küçük kızın hastalığının ve yaşadıklarının bir yerel haber kanalında gündeme getirilmesinin ardından hesaba konan bloke kaldırıldı.

YARDIM KAMPANYASI

Rize Valiliği’nin izni ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şükriye Dilay Çep için tedavi giderlerinin ve ihtiyaçlarının karşılanması için yardım kampanyası başlatıldı. Sağlık Müdürlüğü minik kızın köyündeki evinden Rize Devlet Hastanesi’ne ve hastaneden tekrar eve ulaşımı için araç tahsis etti.

Fındıklı Kaymakamlığı, Ankara’daki tedavi için gidiş geliş ve diğer masraflarını üstlendi, Hatay Çep’in kızını tedavi ettirmek için emekli maaşına icra konulmasından dolayı oluşan 100 bin liralık borcu bitene kadar yardım kampanyasının sürdürüleceğini açıkladı. Dilay’ın lise ve ortaokulda okuyan iki ablasına da eğitim bursu bağlandı.

2463 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.