Hoşgeldiniz  

Osmanlıca Android’e zirveden girdi

admin | 28 Aralık 2014 | Teknoloji

Osmanlıca Android’e zirveden girdi

Geçtiğimiz günlerde Android cihazlar için geliştirilen ’Osmanlıca Öğreniyorum’ isimli uygulama Google Play Store üzerinde yayınlanmıştı.

500 soru içeren uygulama kullanıcıların Osmanlıca kelime haznesini geliştirmesine imkan tanıyor. Osmanlıca tartışmaları nedeniyle Osmanlıca derslerinin müfredata konulmasına karşı olan kullanıcılar 1 yıldız kampanyası başlatırken, Osmanlıca derslerini destekleyenler uygulamaya 5 yıldız vererek desteklemişlerdi. Ortalama puanının 5 üzerinden 4,5 olan uygulama Türkiye’de Google Store üzerinde yer alan ücretsiz yeni eğitim uygulamaları listesine 1. sıradan giriş yaptı. Uygulamalarla ilgili istatistikleri yayınlayan Appannie platformunda yer alan bilgilere göre Osmanlıca uygulaması aynı kategoride Almanya’da 9. sıradan uygulama giriş yapmış durumda.

KORECE VE İNGİLİZCE DE MEVCUT

Uygulamanın bulunduğu hesapta Buğra Ayan isimli kullanıcının geliştirdiği İngilizce ve Korece öğrenme uygulamaları da yer almakta. Geliştiricinin Youtube üzerinde ise bin civarında kendi anlatımı olan Matematik ağırlıklı ücretsiz eğitim videoları bulunmakta. Ayan’ın Youtube kanalının 20 bin ücretsiz eğitim dokümanlarının yer aldığı Facebook sayfasının ise 35 bin civarında takipçisi mevcut.

1842 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.