Hoşgeldiniz  

“Çok fazla sığınmacıyı karşılamak zor”

admin | 07 Nisan 2013 | Derneğimizden Haberler

“Çok fazla sığınmacıyı karşılamak zor”

Suriye’deki şiddet olaylarından kaçarak Gazze’ye sığınan Filistinli ailelerin sayısının 99 olduğu belirtildi.

Hamas Hareketi Mülteci Bölümü yetkilisi İsam Udvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 407 kişiden oluşan 99 ailenin, Suriye’den Gazze’ye sığındığını söyledi.

Bu ailelerin daha önce Gazze’de oturduklarını veya burada akrabalarının bulunduğunu ifade eden Udvan, “Halkımız bu ailelere karşı sorumluluklarını yerine getirecek. Onlar bu vatanın çocukları, çoğu Gazzeli. Burada kendi vatanlarındalar, gurbette değil. Ancak Gazze küçük, nüfus yoğunluğu bulunan ve kaynakları az olan bir bölge. Aynı zamanda İsrail ablukası da var” diye konuştu.

Suriye’deki Filistinli mülteci sayısının yaklaşık 500 bin olduğuna dikkati çeken Udvan, “Gazze’deki şartlar göz önüne alındığında çok fazla sığınmacıyı karşılamak zor” ifadelerini kullandı.

Udvan, Gazze’deki Filistin hükümetinin Suriye’den gelen ailelere yardım etmeye başladığını ve iş fırsatları temin etmeye çalıştığını da dile getirdi.

Suriye’den Gazze’ye gelen ailelere yardım için gönüllü çalışan aktivist Ala el-Batta ise sivil toplum kuruluşlarına Filistinli ailelere yardım elini uzatmaları çağrısında bulundu.

Filistinli ailelerin zor durumda olduğunu ifade eden Batta, yapılan yardımların yetersiz olduğunu ve en çok ev bulma konusunda sıkıntı çekildiğini kaydetti.

AA

865 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.