Hoşgeldiniz  

Dikkat!

admin | 07 Nisan 2013 | Derneğimizden Haberler

Dikkat!

HT EKONOMİ

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI, 2014 yılı itibarıyla çevrimiçi sohbetleri gerçek zamanlı olarak takip edebilecek altyapıya kavuşacak. FBI Baş Hukuk Müşaviri Andrew Weissman, Adalet Bakanlığı’nın siber suçlarla mücadelede daha etkin olmak için yıl sonundan itibaren internet üzerinden gerçekleşen sohbetleri gerçek zamanlı olarak takip edeceklerini söyledi. Gmail, Google Voice ve DropBox gibi çevrimiçi hizmetlerin hayatımızı ele geçirdiğini söyleyen Weissman, yasaların internet ortamında kendilerine telefon ortamında verdiği takip özgürlüğünü sağlamadığını da sözlerine ekledi. Mevcut durumda mahkeme kararı vasıtasıyla Google gibi hizmet sağlayıcılardaki arşivlenmiş bilgilere erişilebildiğini söyleyen Wiessman, FBI olarak gerçek zamanlı sohbetleri anlık olarak izleyebilme yeteneğini hedeflediklerini aktardı.

Alman İstihbarat Servisi, bir yılda 3 milyona yakın e-posta ve SMS izlemiş

Alman İstihbarat Servisi’nin (BND) 2011 yılında yaklaşık 3 milyon e-posta ve kısa mesajı takip ettiği ortaya çıktı.
Federal Meclis Kontrol Kurulu’nun raporuna göre, ülkenin dış istihbaratından sorumlu BND’nin, terör, silah ve insan ticareti şüphesiyle yaklaşık 2,9 milyon elektronik posta ve kısa mesajı incelediği belirtildi.
Raporda, bunlardan sadece 290 olayda ”istihbarat için önemli malzemeye” rastlandığı kaydedildi.
Sol Parti Federal Meclis Üyesi Ulla Jelpke, sözkonusu izleme uygulamasını eleştirerek, BND’nin ölçüyü kaçırdığını ifade etti.

853 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.