Hoşgeldiniz  

İMKB günü yükselişle tamamladı!

admin | 28 Mart 2013 | Ekonomi

İMKB günü yükselişle tamamladı!

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi, kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin not artırımından aldığı destekle yükselişini devam ettirdi.

Endeks günü 1.058,80 puanlık yükselişle 85.253,95 puandan tamamlarken hisse senetleri ortalama yüzde 1,26 oranında değer kazandı. Güne S&P’nin Türkiye’nin notunu ”BB”den ”BB ”ya yükseltmesinin moraliyle başlayan İMKB’de, özellikle banka hisselerin ortalama yüzde 2’ye yaklaşan yükselişleriyle endeks 25 Ocak’tan beri gördüğü en yüksek seviye olan 85.477,82 puanı gördü.

Analistler sabah not artırım kararının ardından yapılan yüksek açılışla grafiklerde oluşan boşluğun gün içinde endeksin 84.314,72’ye kadar gerilemesiyle kapandığını ve böylece küresel piyasalardaki pozitif seyrin de desteği ile yükseliş için güç kazandığını belirtiyor.

Endeksin 85.500 seviyesinin direnç olarak izleneceğini ifade eden analistler, bu seviyenin üzerine çıkılması ve Avrupa hisse senedi piyasalarındaki toparlanmanın devam etmesi durumunda pozitif görünümün korunacağını kaydediyor.

Analistler, Moody’s’den bir not artırımı gelebileceği beklentilerinin de gündemde kalmaya devam edeceğini ve bu beklentiyle endeksin 86.550 puandaki tarihi kapanış rekorunun yeni hedef olabileceğini kaydediyor.

AA

773 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.