Hoşgeldiniz  

Onur Air 100’de 100 uçtu

admin | 07 Nisan 2013 | Derneğimizden Haberler

Onur Air 100’de 100 uçtu

Nazım Melih Oğhan/HABERTÜRK

Onur Air, 5 Nisan Cuma günü uçuş ağına Şanlıurfa’yı ekledi. Yeni uçuş noktasıyla iç ve dış hatlarda toplam 17 noktaya uçan havayolu, hat açılışını Airbus A320 tipi uçakla gerçekleştirdi.

İlginin yoğun olduğu hat açılışında, 180 yolcu kapasiteli uçak tamamen doldu. Havayolu daha ilk uçuştan yüzde yüzlük doluluk oranını yakalamayı başardı. Onur Air, uçuşa katılan yolculara hat açılışına özel lokum dağıttı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve Onur Air Tarifeli Hatlar Müdürü Nasuh Çetin gibi önemli isimlerin ve gazetecilerin katıldığı uçuşta hat açılışını kutlamak amacıyla havada pasta kesilip yolculara dağıtıldı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, uçağın kokpitinde kısa bir süre pilotların misafiri oldu. Hat açılışının gerçekleşmesi için emek sarf eden Güvenç ilk uçuşla ilgili şunları söyledi: “Urfamıza da Onur Air’e de hayırlı olsun. Önemli bir adım, önemli bir nokta. Türkiye’de yeni bir sefer, yeni bir havayolu. Onur Air’i dikkatle izliyoruz. Çabalarını görüyoruz. Emek veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum” Birbirinden lezzetli yemekleri ve tarihi miraslarıyla ünlü Şanlıurfa ile İstanbul arası uçuşlar, haftanın her günü düzenlenecek. Onur Air’in Şanlıurfa’ya giden uçakları İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 21:40’ta kalkacak. İstanbul’a gelecek uçaklarsa Şanlıurfa GAP Havalimanı’nı saat 07:05’te terk edecek. Havayolunun bilet fiyatları 82tl’den başlıyor. 2012’de 20. yaşını kutlayan Onur Air, bugüne kadar 75 milyon yolcuya hizmet vermiş. Havayolu bu sene uçuş ağına yeni iç ve dış hat noktaları ekleyecek. Yeni uçuş noktalarından bahseden Onur Air Tarifeli Hatlar Müdürü Nasuh Çetin, “Bir aylık bir süre içinde Türkiye’nin doğusunda bir yurtdışı hattı ve bakanlığımızın uyguladığı teşvik edici bir uygulama kapsamında Antalya’dan Sivas’a, Erzincan’a, Batman’a ve Malatya’ya uçuşlar düşündüğümüz ve planlarımız içinde yer alan noktalar” dedi.

Harran Ovasına sahip Şanlıurfa başta tarım olmak üzere, ithalat-ihracat ve turizm açısından Güney Doğu Anadolu bölgesinin en gelişmiş illerinden. Şanlıurfa’ya yeni hatların açılması, şehrin gelişimi için oldukça önemli. Pegasus da geçtiğimiz yıl 2 Nisan’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şanlıurfa uçuşlarına başlamıştı.

1087 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.