Hoşgeldiniz  

Tekstilbank’ı kim alacak?

admin | 28 Mart 2013 | Ekonomi

Tekstilbank’ı kim alacak?

Stratejik opsiyonları değerlendirmeye karar veren Tekstilbank için potansiyel alıcıların, Körfez ve Arap bölgesinden çıkması bekleniyor.

Son dönemde Türk bankacılık sektöründe satın alma ve birleşme süreçlerinde adı geçen ve Türkiye pazarına girmek isteyen Katarlı Doha Bank ve National Bank of Qatar gibi körfez bölgesinden bankalar bulunuyor.

AÇIKLAMA AKŞAM GELDİ

GSD Holding ana hissedarı olduğu Tekstilbank ile ilgili ortaklık, işbirliği veya hisse satışı gibi stratejik opsiyonların tespiti için çalışmalara başladığını dün akşam açıkladı. Açıklamanın ardından bugün Tekstilbank ve ana hissedarı GSD Holding hisseleri yüzde 10’un üzerinde primle tavan seviyelerinden işlem görüyor.

Oyak Yatırım Bankacılık Analisti Alpay Dinçkoç, daha önce de Tekstilbank’a Körfez bölgesinden ilginin olduğunu belirterek, “Şu anda da pazara girmek isteyen bankalar var. Bu bankalardan teklifler gelebilir” dedi.

İLK SÜREÇ 2008’DE BAŞLAMIŞTI
Tekstilbank Mart 2008’de yine hisse satışı ve stratejik ortaklık için çalışmalara başlamış, Şubat 2009’da uygun olmayan piyasa şartlarından dolayı satış kararını durdurmuştu. Banka satış için o dönemde JP Morgan’ı finansal danışman olarak yetkilendirmişti. Bankayla yine o dönemde ilgilenenler arasında ise, Dubaili Emirates NBD, Doha Bank, Lübnanlı Fransa Bank’ın isimleri de yer almıştı.

Gedik Yatırım Analisti Yunus Kaya da, “Şu anda Arap ve Orta Doğu sermayesinin Türkiye’den banka satın almak için ilgisi yoğun. Danışman atamasından sonra bu bölgelerden bir banka ortak olarak gelebilir” diye konuştu.

TEKSTİLBANK’IN PİYASA DEĞERİ 253 MİLYON DOLAR
Toplam 420 milyon lira özsermayesi bulunan Tekstilbank’ta GSD Holding’in yüzde 75,5 payı bulunuyor. Bankanın yüzde 23,46’sı halka açık işlem görüyor. Tekstilbank’ın 2012 sonunda toplam 3,7 milyar lira aktif büyüklüğü bulunurken, banka geçen yıl sonunda 26,8 milyon lira net kâr elde etti. Tekstilbank’ın dünkü hisse kapanış verilerine göre 252,6 milyon dolar (457,8 milyon lira) piyasa değeri bulunuyor. Bankanın defter değeri ise (çarpan) 0,8 seviyesinde.

Son dönemde satılan Türk bankalarında çarpanlar yüzde 1 ile 2 arasında yer aldı. Alternatifbank’ın yüzde 70,84’ünün Commercial Bank of Qatar’a (CBQ) CBQ’ya satışında 2 çarpan olan değerleme son dönem satışı gerçekleşen banka ortalamalarının üzerinde gerçekleşti. En son Denizbank’ın Sberbank’a ve EFG Eurobank’ın ise Burgan Bank’a satışında çarpanlar 1 ile 1,5 arasında gerçekleşmişti.

1006 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
  • Sosyal Medya:
  • facebook
  • twitter
  • google +
  • rss