Hoşgeldiniz  

Cep telefonu kullanıcılarına uyarı!

admin | 15 Mart 2013 | Dünya

Cep telefonu kullanıcılarına uyarı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) cep telefonları ve elektronik kimlik bilgisine sahip cihazların kayıt işlemlerinde usule aykırı işlemlere karşı vatandaşları uyardı.

BTK’dan yapılan basın açıklamasında, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonları ve sim kart takılarak kullanılan elektronik kimlik bilgisine sahip diğer cihazların kullanılabilmesi için kayıt işlemi yaptırılması gerektiği belirtildi.

KAYDETTİRMEK İÇİN VERİLEN SÜRE NE KADAR?
Söz konusu cihazların IMEI kayıt işlemleri için yurda giriş tarihinden itibaren 1 ay içinde pasaportun aslıyla mobil işletmecilerin abone kayıt merkezlerine başvurulması gerektiği belirtildi. 15 Haziran 2012 tarihinden sonra yapılan kayıt işlemlerinde ayrıca vergi daireleri veya bankalara 115 lira harç ödenmesi ve harcın ödendiğine ilişkin makbuzun aslının abone kayıt merkezine teslim edilmesi gerektiğine dikkati çekildi.

BU CİHAZLARI SATIN ALMAYIN
Açıklamada, vatandaşların suistimallerle karşı karşıya kalmamaları ve mağdur olmamaları için yurt dışından başkaları tarafından yolcu beraberinde getirilen kayıt işlemleri gerçekleştirilmemiş cihazları ya da tanımadıkları kişiler adına kayıt yapılmış cihazları satın almamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

”Kendileri tarafından getirilen cihazların kayıt işlemlerini e-devlet üzerinden ya da abone oldukları GSM işletmecisine bağlı abone kayıt merkezleri vasıtasıyla yapmaları, kayıt işleminin tamamlanıp tamamlanmadığını ‘www.mcks.gov.tr’ adresinden cihazın IMEI numarasının sorgulanması suretiyle kontrol etmeleri büyük önem taşımaktadır.”
Açıklamada, cep telefonu ve benzeri cihazların kayıt işlemleriyle kaybolma ve çalınma durumları hakkında ”0 312 232 23 23” ve ”444 9 777” numaralı çağrı merkezi aracılığıyla bilgi alma ve açma-kapama işlemlerini yaptırma imkanı bulunduğu vurgulandı.

AA

864 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.