Hoşgeldiniz  

Bayern şampiyonluğunu ilan edebilir!

admin | 28 Mart 2013 | Spor

Bayern şampiyonluğunu ilan edebilir!

Alman Bundesliga’da bu hafta Bayern Münih şampiyonluğunu bu hafta ilan edebilir. Borussia Dortmund’un bu hafta Stuttgart deplasmanından puansız dönmesi, evinde Hamburg’u konuk edecek olan Bayern Münih’in de galip gelmesi durumunda sezonu 7 hafta önce şampiyonlukla kapayacak.

Bayern berabere kalır, Dortmund Stuttgart’ta kaybederse aradaki puan farkı yine 21 olacak. Bu durumda gol averajı 26. hafta sonunda artı 58 olan Bayern’i artı 29 gol averajlı Borussia Dortmund’un son 7 maçta aradaki 27 golü kapaması ve yakalaması bile çok çok zor. 27. haftada sahası Allianz Arena’da 29 Mart Cumartesi günü saat 18.30’da 72 bin kişi önünde Bayern Münih’te hedef galibiyet ve şampiyonlukla kucaklaşmak. Bayern Münih’te özellikle Ribery ve Robben yanında Mandzukic, Schweinsteiger, Kroos ve Müller çok formda. Avrupa Kupalarında oynamak isteyen Tolgay Arslan’lı Hamburg’un beraberlik alması bile sürpriz olur.

DORTMUND TAKİPTE
Lider Bayern Münih’in 20 puan gerisindeki ikinci sıradaki en yakın takipçisi Borussia Dortmund haftayı Stuttgart deplasmanında geçirecek. Son haftalarda yükselişe geçen Stuttgart karşısında Barcelona’nın transfer gündemine giren İlkay Gündoğan ve Nuri Şahin’li Dortmund’un işi zor.

Stutgart’ta kaptan Serdar Taşçı ve Tunay Torun, Dortmund karşısında galip geleceklerini söylediler. Alman milli formasını Kazakistan karşısında giyen Dortmund’lu Reus, Götze ve İlkay da çok formda. Schalke ise sahasında Eren Derdiyok’lu 1899 Hoffenheim ile karşılaşacak. SC Freiburg evinde konuk edeceği Tolga Ciğerci’nin formasını taşıdığı Borussia Mönchengladbach ile oynayacak. Fortuna Düsseldorf ise komşu kent Bayer Leverkusen ile karşılaşacak. Leverkusen’de sakatlığı geçen ve takımla çalışmalara başlayacak olan Ömer Toprak’ın oynaması bekleniyor. Augsburg’un konuğu ize Hannover olacak. Yunus Mallı’lı Mainz ise kendi seyircisi önünde Mehmet Ekici ve Özkan Yıldırım’lı Werder Bremen ile evinde mücadele edecek.

SERCAN SARARER, FRANKFURT’U KONUK EDECEK
Almanya 1. Futbol Ligi’nin 27. haftası 30 Mart Pazar günü oynanacak Wolfsburg-Nürnberg, Greuther Fürth- Eintracht Frankfurt karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Milli futbolcumuz Sercan Sararer’li lig sonuncusu Greuther Fürth’ün bu hafta konuğu ise Eintracht Frankfurt. Başarılı Teknik Direktörü Armin Veh ile sözleşmesini bir yıl daha uzatan Eintracht Frankfurt ligdeki dördüncü sıradaki yerini korumak için deplasmanda üç puan arayacak. Frankfurt, Fürth’ten zaferle dönüp hem ilk maçtaki 1-1’lik beraberliğin acısını çıkartmak hem de zirvedeki Avrupa kupasına katılmak için yarışını sürdermeyi hedefledi.

Frankfurt’ta Türkiye U20 Genç milli kalecimiz Aykut Özer yedek bekleyecek. Wolfsburg-Nürnberg karşılaşmasında ise gözler devre arasında 3 yıl çalıştırdığı Nürnberg’i bırakıp Wolfsburg’un başına geçen Teknik Direktör Dieter Hecking’in üzerinde olacak. Dolayısıyla Wolfsburg’un eski takımı Nürnberg karşısında alacağı sonuç merakla bekleniyor.

809 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.