Hoşgeldiniz  

Londra’da Tottenham bayramı! Arsenal’i devirdiler

admin | 03 Mart 2013 | Spor

Londra’da Tottenham bayramı! Arsenal’i devirdiler

İngiltere Premier Ligin 28. haftasında iki Londra ekibi olan Tottenham ve Arsenal, derbi maçta karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi hedefi bulunan iki takımın White Hart Line’deki mücadelesinde gülen taraf 2-1’lik skorla ev sahibi Tottenham oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında Arsenal’e göre iyi bir futbol sergileyen Tottenham, 37. dakikada Galli sol kant oyuncusu Gareth Bale’in golüyle 1-0 öne geçti. Premier Lig’de bu sezon 16. golüne imza atan Bale, bu rakama ulaşan ilk Galli futbolcu oldu.

Bal’ın golüyle Arsenal karşısında hem skor hem de moral olarak öne geçen Tottenham, 39. dakikada bu kez sağ kanat oyuncusu Aaron Lennon ile golü buldu ve soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İlk yarıda yediği iki gol ile büyük bir şok yaşayan Arsenal’de 51. dakikada savunma oyuncusu Per Mertesacker’in golüyle durumu 2-1 yaptı. Farkı bire indirmesinin ardından Arsenal’de teknik direktör Arsene Wenger, Lukas Podolski ve Tomas Rosicky’i de sahaya sürdü. Ancak Wenger’in planları tutmadı ve Tottenham karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Tottenham bu galibiyetin ardından 54 puana yükseldi ve haftayı üçüncü sırada kapattı. Arsenal ise 47 puanla 5. sırada kaldı.

İngiltere Premier Lig’de gelecek hafta Tottenham, Liverpool’a konuk olacak. Arsenal ise Everton’ı ağırlayacak.

758 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.