Hoşgeldiniz  

“Terim’in yaptığı hareketler…”

admin | 07 Nisan 2013 | Spor

“Terim’in yaptığı hareketler…”

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’a 3-1 yenilen Mersin İdman Yurdu’nun kulüp başkanı Ali Kahramanlı, maçın ilk yarısında yakaladıkları pozisyonları değerlendirebilmeleri halinde devre arasına 3-0 önde girebileceklerini belirterek, “Bunu başarsaydık, zaten ikinci yarıda da Galatasaray dağılır, bizim için galibiyet kaçınılmaz olurdu” dedi.

Kahramanlı, yaptığı açıklamada, Galatasaray maçına çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Maç saatine kadar takımdaki herkesin galibiyete odaklandığını anlatan Kahramanlı, bu motivasyonla maçın ilk 20 dakikasında etkili bir oyun ortaya koyduklarını vurguladı.

Maçı izleyen herkesin Mersin İdman Yurdu’ndaki değişime ve isteğe şahit olduğunu dile getiren Kahramanlı, şöyle devam etti:

“İlk dakikalarda yakaladığımız gol, bizi sevindirdi ama rakibi de şaşırttı. Bu sayede çok önemli pozisyonlara girdik ama sonuç alamadık. Eğer ilk yarıda yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik devre arasına 3-0 önde girerdik. Bunu başarsaydık, zaten ikinci yarıda da Galatasaray dağılır, bizim için galibiyet kaçınılmaz olurdu. Ama ne yazık ki başaramadık, beceremedik. O pozisyonlar bizim için çok önemliydi ama son vuruşları yapamadık. Bu yüzden çok üzgünüm.”

İkinci yarının başlamasıyla rakibin baskıyı artırdığını, kendilerinin ise geriye yaslanmak zorunda kaldıklarını ifade eden Kahramanlı, “Rakibin baskılı oyununa karşı koyamadık. Rakibin baskısına hakemin hataları da eklenince oyun kontrolümüzden çıktı. Hakem aleyhimize penaltı verdi ama o kesinlikle penaltı değildi. Galatasaray gibi bir ekibe, karşı 10 kişi kalmış olsalar bile 90 dakika boyunca hakimiyet kurmak kolay değil. Fakat hakemin hataları işimizi daha da zorlaştırdı” diye konuştu.

Kahramanlı, maç sırasında yaşanan olaylarla ilgili de şunları söyledi:

“Maçta yaşanan her şey Türkiye’nin gözü önünde oldu. Ne şartlar altında yenildiğimizi herkes gördü. Aslında kötü oynadığımız söylenemez. Fakat Fatih Terim’in yaptığı hareketler Galatasaray gibi büyük bir kulübe yakışmadı. Büyük kulüplerin bazı konularda daha temkinli olması gerektiğini düşünüyorum.”

“İşimiz kolay değil ama imkansız da değil”

Kahramanlı, ligde çok sıkıntılı günler yaşadıklarını hatırlatarak, Galatasaray maçını kendileri adına bir dönüm noktası olarak gördüklerini de vurguladı.

Maçı kazanmaları halinde takımdaki olumsuz düşüncelerin dağılacağını, takımın kendine olan güveninin yerine geleceğini anlatan Kahramanlı, şunları kaydetti:

“İstanbul’dan galip gelmeyi çok istiyorduk ama olmadı. Bu saatten sonra dünü düşünmenin de hiç birimize faydası yok. Artık tek yapmamız gereken şey; önümüzde kalan 6 maçı düşünmek, onlara odaklanmak. Mersin İdman Yurdu için her şey bitmiş değil. İşimizin kolay olmadığını biliyorum ama 3 maç üst üste galip gelirsek, bazı şeyleri değiştirebiliriz. Biz 3 maç aldığımızda elbette ki bizim gibi sıkıntılı bölgede olan takımlar da puan kaybedecektir. Tekrar söylüyorum, işimiz kolay değil ama imkansız da değil. Bu saatten sonra bizim kaybetmekten korkacağımız bir şey yok. Tek düşüncemiz galibiyet. Biz ya 3 puan alacağız ya da alacağız. Futbolcularımızın da bunu bilmesi lazım. Futbolcularımızın içinde vicdanı olan, sahaya çıkarken yüreğini ortaya koyar. Puan kaybetsek bile, en azından savaşalım. En azından elimizden geleni yaptığımız belli olsun. İnsana acı veren şey, kaybetmek değil savaşmamaktır. Savaşalım, galibiyet için, ligde kalmamız için elimizden geleni yapalım, bize yeter.”

1054 Kez Görüntülendi.
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

© 2012 Visera.Net Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.